Anadol 1. bölüm

Tüm yollar Anadol Taksiye çıkar

Ehliyeti almama 2 yıl kalmıştı 1979 larda taksi sahipleri dört kapılı Anadol sedanları tercih ediyorlardı. Ana sebep parçası bol ve ucuzdu. Paslanma sorunu yoktu. Sadece bu aracın kaportasını yapan fiberglas onarım atölyeleri vardı.

Köpeğin önüne atsan yemez

Eşeklerin, ineklerin yediği araba lakabı bir gazete fotoğrafı ile başladı. Aslında hayvancağızın öyle bir niyeti yok çoban ile nakliyeci pikap sahibi bir alış veriş durumunda. Sürü merada otladıktan sonra, su boyuna getirilmiş. Büyükbaş otçul ise suya doğru gidiyor. Tam da hasarlı çamurluk önünden geçerken fotoğraflanmış gölgeler doğru pek montaja benzemiyor 😉. Belki de yemek için niyetlendi kokladı ve devam etti . Aşağıdaki linkte bu konu için tartışma açılmış ilginç .

https://forum.donanimhaber.com/anadol-otomobilleri-eseklerin-yedigi-dogru-mu–24711996https://forum.donanimhaber.com/anadol-otomobilleri-eseklerin-yedigi-dogru-mu–24711996

Saman mı? Fiberglas mı?

Anadol pikabın önceden hasarlı olan çamurluğun yanında aslı bu ama ilk bakışta algı farklı maalesef o kadar büyük parçayı yese zaten engel olurlardı
Fotoğrafı inceleyince sürünün meradan sonra su boyunda toplandıklarını görüyoruz. Bir tek büyükbaş var o da nedense Anadol pikap başında , önceden hasarlı olan çamurluğun yanında aslı bu ama ilk bakışta algı farklı maalesef

Hyundai yok Anadol var

Seri üretim ilk aracımız Otosan adlı kuruluş tarafından imal ediliyordu. Otosan’dan sekiz yıl sonra kurulmuş olan Hyundai artık bir dünya markası. Amerika gibi zor bir pazarda müşteri memnuniyeti sıralamasında defalarca birinci olması rastlantı değil. Biz de 70′ li yıllarda tasarım ağırlıklı başlayabilir 80’lerde yan sanayisi % 50-70 yerli oranına sahip bir dünya markası oluşturabilirdik. Abiler bize hep balık verdi, tutmasını özellikle öğretmediler. Olsun hiç bir şey için geç kalmış sayılmayız . Bu beğenmediğimiz araç tam merdiven şasiye sahipti 1960 da Avrupa’da yılın aracı seçilen FIAT 124 nam-ı diğer Hacı Murat mono blok platforma sahipti. Aslında bir şasiye sahip değildi. Bu yüzden Murat 124 klasik meraklıları özellikle ön amortisör kulelerine dikkat etsinler. İneğin yiyemediği tam şasi bu otomobilde böyle bir sorun ile karşılaşmazsınız.

İhracat mı?

Üretildiği yıllarda İngiltere’de katıldığı ilk fuarda 11 ülkeden sipariş alınmış. Böyle olmasına rağmen iç pazarda yok satar iken yurt dışına satışı kimse ciddiye almamış ahhhh neyi kaçırmışız 😒 . Serdar Bellek tarafından yazılmış bu yazıya da bakmanızı tavsiye ederim.
http://www.klasikotom.com/anadol-klasikleri/turkiyenin-gururu-anadol-fabrikasi/

Bu ilk bölümdü devamı çok yakında 🌝 yorumlarınızı heyecan ile bekliyoruz. 2. bölüm için tıklayın neden fiberglas cevabını bulun.
https://otomobiloji.com/anadol-2-bolum/

Yazar Hakkında
Toplam 17 yazı
Otomobiloji
Otomobiloji
Yorumlar (1 Yorum)
Pingback: Anadol 2. bölüm - Otomobiloji - Otomobiloji

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Bir Şeyler Ara